Studerende mama krijgt tijdens het blokken taart én de radio op bezoek

16/06/16 om 20:33 - Bijgewerkt om 20:33

Cindy Casier (39) legt vrijdag haar laatste examen af van het eerste jaar vroedkunde aan de Hogeschool Vives.

Studerende mama krijgt tijdens het blokken taart én de radio op bezoek

Cindy Casier met haar man Stefaan en haar kinderen Jels, Fran, Eef, Lenn en Ynn tijdens het bezoek van Sander Gillis en het Radio MNM marathon Steunt Studenten-team. © (foto WDK)

Cindy Casier studeerde donderdagnamiddag met een vijftiental blokkende studenten in het Wagenhuis van de Hoeve Vandewalle. Daar kreeg ze onverwacht bezoek met een live radio-interview en als geschenk een taart van Sander Gillis en zijn MNM radioteam.

Cindy is de echtgenote van Stefaan Devlaminck en de mama van Jels (16), Fran (14), Eef (13), Lenn (5) en Ynn (2,5 jaar). Zoon Jels verwittigde op eigen initiatief radio MNM voor de radiomarathon 'MNM Steunt Studenten'. Hij maakte samen met vader Stefaan de afspraken in alle stilte.

Delen

Ik wilde nog voor mijn veertigste een oude droom waarmaken

Een aangenaam verraste Cindy: "Ik was groepsverantwoordelijke in de WAAK, maar wilde eigenlijk nog voor mijn veertigste een oude droom waarmaken. Dat was studeren voor vroedvrouw en ik ben daar in 2015 mee gestart. Het is morgen mijn laatste examen van het eerste jaar en ik moet toegeven dat ik behoorlijk nerveus sta. Het was al heel lang geleden van in de KATHO in Tielt dat ik moest blokken en examens afleggen. De deliberatie volgt op 27 juni en ik hoop op succes. Het was een hele karwei om de lessen en stages te volgen en samen met Stefaan voor het gezin te zorgen. Het was een kwestie van goed organiseren en plannen om het gezinsleven verder te laten draaien. De oudste kinderen zorgen heel goed voor de jongste. Je kijkt wel iets anders tegen het studentenleven aan, in vergelijking met de veel jongere generatiestudenten."

"Het bezoek van het MNM team was een complete verrassing voor mij. Ik wist echt van niets en vermoedde niets. Naast mijn man en de vijf kinderen was de hele familie aanwezig op de Hoeve Vandewalle. Ook heel wat collega's medestudenten van mezelf uit Vives, maar ook van mijn kinderen."

De studenten die in groep willen studeren kunnen de volgende dagen nog terecht in de bibliotheek waar ze gemiddeld met een twintigtal zitten of van in de vroege morgen tot 18 uur in het Wagenhuis van de Hoeve Vandewalle. In deze rustige omgeving zijn ze de voorbije dagen met een vijftiental aanwezig. Bij meer vraag wordt ook de Hoeveschuur geopend.

(JPDK)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!