Studententeam ‘t Smakt wint innovatiekamp rond voeding in Roeselare

De winnende ploeg 't Smakt die het innovatiekamp voor hogeschool- en universiteitsstudenten heeft gewonnen. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Peter Soete

Deze week vond het tweede innovatiekamp rond voeding plaats voor hogeschool- en universiteitsstudenten in het Huis van de Voeding in Roeselare.

POM West-Vlaanderen, RESOC/SERR Midden-West-Vlaanderen, de Fabriek voor de Toekomst ‘Voeding’ en Actie voor Starters organiseerden voor de tweede keer een 24-uren innovatiekamp met als thema ‘voeding’ in het Huis van de Voeding in Roeselare. Vlajo leidde het innovatiekamp in goede banen.

Bijna 100universiteits- en hogeschoolstudenten uit Vlaanderen gingen in multidisciplinaire teams de uitdaging aan om binnen de 24 uur een innovatieve en creatieve oplossing te bedenken voor een reëel probleem of specifieke uitdaging. Die werd hen voorgelegd door één van de vier deelnemende peterbedrijven: Westvlees, Chef’s Secret, brouwerij Gulden Spoor en Fabriek voor de Toekomst ‘Voeding’.

De jury bekroonde uiteindelijk het team ‘t Smakt als eindlaureaat. Het winnende team bestond uit Maxim Piessen (Universiteit Antwerpen), Lisa Vanden Abeele (Erasmus Brussel), Cato Deschuytter (Hogent), Anatoliy Mirzoyav (Universiteit Antwerpen) en de Ingelmunsterse Brian Desplinter (Howest). (PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier