Studentenkamers van Kotville zijn hot bij investeerders (en ze staan er nog niet)

Redactie KW

Hoewel bouwpromotor 2D pas in september de eerste steen legt voor het studentenhuis Kotville in de Joseph Wautersstraat in Sint-Michiels, is nu al bijna veertig procent van de kamers verkocht.

Volgens vastgoedmakelaar Engel & Völkers ziet de West-Vlaamse investeerder terecht het potentieel van een belegging in studentenkamers op wandelafstand van hogeschool Vives. “Het klopt dat er de twee komende schooljaren eerst een overschot aan studentenkamers zal zijn in Brugge. Maar in het academiejaar 2016-17 komt een groot aantal studierichtingen van de VIVES-campussen Kortrijk en Oostende over naar Brugge. Die instroom van nieuwe studenten zal mooi samenvallen met de oplevering van Kotville”, zegt Joke De Spiegelaere van Engel & Völkers.

Dat studentenkamers een prima investering zijn voor wie in vastgoed wil beleggen, hoeft volgens zaakvoerder Sven Vileyn niet te verwonderen. “Een van de redenen waarom studentenkamers aantrekkelijk zijn voor investeerders, is dat de risico’s op leegstand en wanbetaling beperkt zijn,”, zegt hij. Anderzijds blijft een studentenkamer waarvoor geen huurder werd gevonden vaak de rest van het academiejaar leegstaan.

Kleiner risico op leegstand

“VIVES zal er vier maal per jaar opendeurdagen organiseren met rondleidingen. Het risico op leegstand wordt daardoor kleiner”, klinkt het bij Engel & Völkers. Het Kotville-project is volgens zaakvoerder Sven Vileyn uniek door het totaalplaatje. “De ligging, de grootte van het project, de service die je erbij krijgt. Het studentenhuis beantwoordt voor honderd procent aan de vereisten voor een kwalitatieve vastgoedbelegging. Van de 125 studentenkamers is nu al veertig procent verkocht, we verwachten dat dit tegen het eind van dit jaar oploopt tot zestig procent”, zegt hij.

Engel & Völkers plant de komende maanden een aantal infosessies, de eerstvolgende vindt plaats op vrijdag 12 september, om 18.30 uur in Crowne Plaza Hotel op de Burg.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier