Studenten uit Westkerke en Ettelgem helpen ziekenhuis in Congo

Voor docent Vincent Vergalle en de studenten Björn Galle (Westkerke), Jeffrey Pyncket, Mathieu Bauden, Jorn Gurdebeke (Ettelgem), Aeles Gregory en vooraan Kenny Tanghe zijn het belangrijke weken (Foto a/EN)
Redactie KW

Björn Janssens uit Westkerke en Jorn Gurdebeke uit Ettelgem werken samen met vier andere klasgenoten aan een didactische opstelling met zonnepanelen op een ziekenhuis in Mbuyi Mayi in Congo.

Björn Janssens en Jorn Gurdebeke trokken naar Kortrijk waar ze in de richting bachelor in de energietechnologie doken. “Het Vlaamse Energieagentschap wil een opleiding oprichten, waarbij installateurs alles leren over zonnepanelen, zowel theoretisch als praktisch. Daarbij hebben ze een didactische opstelling nodig, waarop ze verschillende metingen doen op zonnepanelen en alles wat er bij hoort. De opdracht van de studenten is om dit te ontwerpen en om een voorbeeldopstelling te bouwen”, duidt Vincent Vergalle, een van de technische docenten uit de opleiding energietechnologie.

“Onze mentor ging eind januari naar Mbyui Mayi in Congo, om het plaatselijke ziekenhuis op te meten en om te kijken wat de mogelijkheden zijn om er zonnepanelen te installeren. Het is nu aan ons om dit ziekenhuis in 3D uit te tekenen om zo een idee te krijgen van de plaats en de hoeveelheid zonnepanelen die er gelegd kunnen worden, aan de hand van plannen en foto’s van het ziekenhuis. Met deze tekening willen de zusters die in het ziekenhuis werken, rondgaan en geld inzamelen om de zonnepanelen te financieren.”

(EN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier