Studenten uit Torhout en Tielt scoren op Belgian Junior Coffee Ambassador

Redactie KW

Niel Delameilleure uit Torhout overklaste de andere deelnemers en mag zich de Belgian Junior Coffee Ambassador 2016 noemen. Angelique Verniest uit Tielt won in de categorie ‘Beste espresso’.

De wedstrijd tussen laatstejaarsleerlingen van de Belgische hotelscholen vond dit jaar plaats in l’Ecole Provinciale d’hôtellerie de Saint-Ghislain in Bergen. Zestien hotelscholen uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel namen deel. De wedstrijd bestond uit vier onderdelen: cup tasting, het zetten van vier perfecte espresso’s en cappuccino’s, en tot slot het bereiden van slow coffee. Alles tegen de tijd. Telkens liet Niel Delameilleure, leerling van Ter Groene Poorte in Brugge, de andere deelnemers achter zich. In de finale deed Niel dit nog eventjes fijntjes over. Aan deze titel is een ‘koffiereis’ naar Brazilië verbonden.

Studenten uit Torhout en Tielt scoren op Belgian Junior Coffee Ambassador

De Tieltse Angelique Verniest, laatstejaarsleerlinge van Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge, behaalde goud in de categorie “Beste espresso”. Over alle categorieën heen behaalde ze de bronzen plak. Dankzij deze overwinning mag Angelique, samen met haar coach, leraar Geoffrey De Budt, van 23 tot 25 juni naar Dublin om er de Europese finale bij te wonen. Tijdens deze finaledagen krijgt elke winnaar ook twee dagen met workshops aangeboden, om zich te vervolmaken als barista.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier