Studenten organiseren Soccer Street Cage Cup in Kortrijk

(foto BWB) © Foto BWB
Redactie KW

Op zaterdag 12 april organiseren vijf studenten aan Howest in Brugge in samenwerking met jc Tranzit een kooivoetbaltornooi.

Davy Provoost, Mathias Segers, Jelmer Platteeuw, Jorn Dujardin en Miguel Vanderheeren, alle vijf studenten Sport en Bewegen aan Howest in Brugge, staan in voor de organisatie van het evenement. “Soccer Street Cage Cup maakt deel uit van een Sport Business Project waarbij we van onze docent de opdracht kregen om op eigen houtje een uniek sportevenement uit de grond te stampen. Wij kozen voor kooivoetbal omdat het in ons land bij zeer weinig mensen bekend is”, legt Davy Provoost uit.

Inschrijven

De jongeren hopen met hun evenement een springplank te vormen voor maatschappelijk kwetsbare jongeren. “We willen de verschillende bevolkingsgroepen uit de buurt naar hier lokken om samen met recreatieve en competitieve voetballers een ploegje samen te stellen. Iedereen die ouder is dan 15 jaar mag zich inschrijven, ook al heb je totaal geen ervaring met kooivoetbal”, legt Jelmer Platteeuw uit.

Wie zich wil inschrijven voor de Soccer Street Cage Cup kan dat nog doen tot 10 april via www.soccerstreetcagecup.com.

(BPM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier