Studenten Howest ontwikkelen weersbestendige zitzakken

12/06/17 om 15:55 - Bijgewerkt om 15:54

In het kader van hun eindwerk hebben vier studenten Industrieel Productontwerpen een water- en weersbestendige reuzezitzak bedacht. Ideaal voor allerleiz omeractiviteiten, van festivals tot een luilekkernamiddag in het zwembad.

Studenten Howest ontwikkelen weersbestendige zitzakken

De innovatie van het Qugati-viertal laat toe om de bekende zitzakken nu ook buiten te gebruiken. © YouTube Qugati

Onder de naam Qugati brengen Stan Engelbosch, Joachim Van de Voorde, Anton Lenssens en Stijn Van Damme hun gloednieuw product naar buiten. Qugati staat voor Quality Garden Time en drukt meteen het opzet uit: een kwalitatieve ervaring in de tuin. "We gingen op zoek naar iets unieks en kwamen tot de vastelling dat zitzakken, intussen toch vrij goed ingeburgerd, enkel gemaakt worden voor binnentoepassingen", klinkt het bij het viertal. "Gebruikers stoten snel op een aantal beperkingen. Beperkingen waar wij met onze exemplaren verandering in willen brengen."

De studenten konden gebruik maken van het atelier van Sioen Industries en kregen daar de techniek om de zomen waterdicht te maken onder de knie. Ook ritsenproducent YKK stak een handje toe. "Door de zitzakken te vullen met gerecycleerde mini-isomobolletjes - geschonken door de firma Betopor ) blijven ze heel licht en kunnen ze dus ook gebruikt worden in en rond het zwembad. Het tot 7 meter lange grotere formaat en de vele kleuren voegen daarnaast ook een gezellige sfeer toe aan je event. Ideaal dus als zit- of ligmeubel op outdooractiviteiten, zomerfestivals en beachbars."

De studenten zijn momenteel bezig met het registreren van hun innovatie en lieten voorlopig een twintigtal zitzakken maken in verschillende kleuren en formaten. Wie interesse heeft in de Qugati-zitzakken kan terecht op de expo van de Howest IPO-eindwerken op 30 juni in het Industrial Design Centre aan de Marksesteenweg 58 in Kortrijk.

(OV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!