Studenten Howest fietsten vier uur calorieën samen voor het goede doel

Kenny Van Damme, Laurens Colle, Pauline Vandewalle, Pieter Tanghe en Amelie Defoirdt
Redactie KW

Vijf studenten van de bacheloropleiding Sport en Bewegen van Howest organiseerden op zaterdag 19 april ‘Food Re-cycling’, een vier uur durende spinningmarathon voor het goede doel.

In het Bloso-centrum Julien Saelens werkten zo’n tweehonderd sportievelingen uit heel West-Vlaanderen zich vrijwillig in het zweet op de spinningfiets. De calorieën die zij tijdens het fietsen verbrandden, werden omgezet in voedsel voor sociale kruidenier De Kaba. “De Kaba biedt betaalbare producten aan voor mensen met de laagste inkomens, gezinnen die over een beperkt leefbudget beschikken”, zegt Pieter Tanghe (20), zelf tweedejaarsstudent in de nieuwe Howest-opleiding Sport en Bewegen. “Hoe meer deelnemers, hoe meer verbrande calorieën. Het opzet van onze spinningmarathon was dus om zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen. We hadden op voorhand intensief promotie gevoerd, onder meer in fitnesscentra, bij fietsclubs, op sportevenementen en in scholen.”

Praktijkoefening

De organisatie van Food Re-cycling was voor de vijf studenten ook een goede praktijkoefening. “Er kwam heel wat bij kijken om zo’n evenement te organiseren, en bovendien hadden we er maar een maand tijd voor. We hebben hier als studenten dus ook enorm veel van opgestoken.”

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier