Strapdag in BS Koning Boudewijn

Voor de leerlingen van BS Koning Boudewijn was het pronken met hun mooi versierde fietsen. © NDB
Redactie KW

In het kader van de verkeersveiligheid aan school organiseerde de basisschool Koning Boudewijn een stap- en trapdag.

De leerlingen van BS Koning Boudewijn in de Marechalstraat kwamen deze morgen met mooi versierde fietsen naar school. Met een fluojasje en helm konden ze, klas per klas, het zelfgemaakte fietsparcours afleggen.

“De strapdag kadert in ons project voor een veilig schoolverkeer”, klinkt het bij het coördinerend team. “Het belang van een verkeersveilige schoolstraat kunnen we niet genoeg benadrukken. Daarom organiseren we op verschillende tijdstippen in het schooljaar activiteiten die de leerlingen attent zouden moeten maken in het verkeer en wijzen op de gevaren. Meestal maken we het ludiek – nu onder het mum van fietsdecoratie – voor de kinderen. Er werden ook stempelkaarten uitgedeeld waarmee de leerlingen, na het behalen van een aantal stempels, worden beloond.”

De kleuters leefden zich uit op het straplied.
De kleuters leefden zich uit op het straplied.© NDB

Om 10.15 uur ging de verkeersbrigade – de kinderen van het zesde leerjaar – op inspectie naar de mooiste fietsen van de school. Per leerjaar werd een cadeau uitgedeeld aan de eigenaar van de mooist versierde fiets. Terzelfdertijd was ook het enige echte straplied te horen op de speelplaats van de kleuters, die er zich met veel animo op los dansten. Onder de slogan ‘We worden gehoord en gezien!’ trokken de kleuters vervolgens naar Oostcampus. De luide stoet – de kleuters beschikten over toeters en fietsbellen – kon ongetwijfeld gesmaakt worden bij de kleuterjuffen van BS Koning Boudewijn. (NDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier