Strafste school of niet? Athena was (niet echt) 'vergeten' dat MNM op bezoek kwam

03/05/17 om 15:32 - Bijgewerkt om 15:31

Op woensdag 3 mei brachten de juryleden van MNM een bezoek aan Athena, campus Driehofsteden. De school kreeg een uur om zich voor te stellen.

Strafste school of niet? Athena was (niet echt) 'vergeten' dat MNM op bezoek kwam

De aankomst van de vier juryleden o.l.v. Tom De Cock was woensdagmorgen niet zoals ze het gewoon zijn bij aankomst in een school die ze bezoeken. Er was geen versiering, geen joelende tieners die de MNM-auto stonden op te wachten en geen muziek.

Na de vraag aan een klusjesman die 'toevallig' op de speelplaats bezig was, werden ze naar de directeur gebracht. Pas binnen hadden de juryleden door dat ze bij Athena toch het bezoek niet 'vergeten' waren.

Getuigenis van een vluchteling

Het bezoek begon met een filmpje met een intieme getuigenis van een jonge leerling die als vluchteling in Kortrijk aankwam.

Strafste school of niet? Athena was (niet echt) 'vergeten' dat MNM op bezoek kwam

Het filmpje eindigde met een filmpje van de jongen nu, vijf jaar later. "Het is een TSO-leerling geworden die perfect Nederlands spreekt", aldus directeur Frank Derycke. "De getuigenis paste ook in het thema van MNM, nl. 'samen grenzen verleggen'. We zijn immers een school waar de hele wereld samenkomt."

Organisaties en richtingen

Tom De Cock en zijn ploeg werden door de school geloodst en verschillende verenigingen en instanties die met Athena Driehofsteden samenwerken stelden zich voor. Ook de verschillende richtingen die in de school kunnen gevolgd worden, kwamen aan bod. Zo kregen de juryleden een fictieve make-over in de kappersafdeling, moesten ze een baby aankleden bij de richting verzorging en insecten proeven bij de keukenafdeling.

(EDB - foto EDB)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!