Stille mars in Veurne omdat hof van beroep meisje in instelling plaatste

Redactie KW

In Veurne wordt dinsdag vanaf 14 uur een stille mars gehouden die gericht is tegen een uitspraak van het hof van beroep in Gent.

De jeugdkamer besliste vorige week om een 13-jarig meisje uit Veurne in een instelling te plaatsen omdat ze niet bij haar vader op bezoek wil. De moeder pikt dat niet en organiseert daarom een stille mars.

De uitspraak van het hof van beroep is het resultaat van een vechtscheiding die inmiddels vier jaar duurt. Het meisje weigerde van in het begin contact met haar vader, die daarom een procedure opstartte. Soelaas bracht dat niet. Daarom plaatst het gerecht het meisje woensdag in een instelling. De moeder probeert dat met een stille mars tegen te gaan.

Burgemeester Peter Roose gaf groen licht voor de mars. “Enerzijds zijn er geen indicaties dat de mars de openbare orde zal verstoren en anderzijds is er het recht op vrije meningsuiting. We willen de sympathisanten de kans geven om te luchten dat ze ontevreden zijn, en dan liever met een stille mars dan op een andere manier”, aldus Roose, die benadrukt dat dit geen politieke mars is.

Om 14 uur start de stoet, die onder begeleiding van de politie een uitgestippeld traject afwerkt van aan het station tot aan de school van het meisje. De burgemeester had maandagmiddag nog geen zicht op de omvang van de mars.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier