Steven Kindt uit Lichtervelde is nationaal ondervoorzitter van KLJ

Steven Kindt is sinds kort nationaal ondervoorzitter bij KLJ. (Foto Kurt) © Kurt Desplenter
Redactie KW

Lichterveldenaar Steven Kindt is sinds het begin van het jaar nationaal ondervoorzitter van de Katholieke Landelijke Jeugd (KLJ). Samen met een tweede ondervoorzitter en de nationale voorzitter vormt hij de nationale leiding van de jeugdbeweging.

De 25-jarige Steven Kindt woont met zijn bijna 23-jarige verloofde Celine Lefere in de Hoogstraat in Lichtervelde. Steven werkt als ICT-coördinator bij scholengemeenschap G-8, is zorgleerkracht in Het Beverbos en is daarnaast ook nog eens lector in Vives Tielt.

Sinds kort heeft hij er een tijdrovende bezigheid bij. In oktober werd Steven immers verkozen tot nationaal ondervoorzitter van KLJ, een functie die hij sinds het begin van het jaar uitoefent. De komende twee jaar is hij nationaal ondervoorzitter, met een optie op een derde jaar. “Mijn takenpakket bestaat uit verschillende opdrachten”, klinkt het. “Zo moet ik de regiobesturen van West-Vlaanderen en Antwerpen opvolgen, de nationale sportwerking opvolgen en een oogje in het zeil houden op grote evenementen, zoals Bam in Antwerpen eind april. Daarnaast sta ik ook in voor de K in KLJ, het pastorale aspect. We zoeken uit hoe we op een eigentijdse manier iets kunnen doen rond het levensbeschouwelijke.”

(TV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout van 21 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier