Startschot gegeven voor innovatiecentrum voor de veiligheid

Redactie KW

In de ambtswoning van provinciegouverneur Carl Decaluwé werd deze namiddag vzw INNOS voorgesteld.

De voorstelling was eveneens de kick-offmeeting voor het innovatiecentrum waarop alle betrokken stakeholders werden uitgenodigd. INNOS staat voor ‘Innovatiecentrum voor de Veiligheid’. Het is een recent opgerichte vzw die vanuit een triple-helix partnership tussen de overheid (en publieke veiligheidsdiensten), het bedrijfsleven en de onderwijs- en onderzoekwereld wil bijdragen tot de ontwikkeling van hoogwaardige innovatie in het maatschappelijk veiligheidsdomein. Dat zal in het bijzonder gebeuren door een permanente onderlinge kruisbestuiving van kennis en ervaring op het vlak van technologische vernieuwing, sociale innovatie en nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen.

Site in Zedelgem

Op een 9 ha grote site in Zedelgem (Campus POV) wil INNOS zich op termijn profileren als een nationaal erkend innovatiecentrum voor de veiligheid en als een betrouwbare partner in het streven naar oplossingen voor veiligheidsvraagstukken op nationaal en internationaal niveau. Op de site komen een opleidingscenter, een huis van preventie, een simulatiegedeelte, een schietstand die nog in voorbereiding is en een testlabo om nieuwe producties uit te testen.

Gedeputeerde Carl Vereecke sloot de kick-off af : “Vandaag is de eerste concrete stap gezet na ruim één jaar overleg om tot een gedragen concept te komen, innovatiecentrum voor veiligheid (security) INNOS genaamd met een vzw als onderbouw. De betrokkenheid van het onderwijs in dit innovatiecentrum is essentieel in een kennisgedreven economie en waarom dit innovatiecentrum ook niet gebruiken voor ons belangrijk technisch onderwijs. Ik wens dit initiatief alle succes toe, want veiligheid is een ongelofelijk breed product dat we met dit innovatiecentrum in de hoogte kunnen helpen uitbouwen.”

(MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier