Stadsbestuur Tielt start petitie om campus Vives te behouden

Foto Ronny Neirinck © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Randy De Clercq

Het stadsbestuur pakt met de grote maatregelen uit om de minister van Onderwijs Hilde Crevits te overtuigen om de Tieltse campus van Vives te behouden.

Al een tijdje doen de geruchten de ronde dat Hogeschool Vives, het vroegere Katho, zijn campus in de Beernegemstraat in Tielt wil sluiten. De hogeschool moet nu eenmaal besparen en de sluiting van een van de campussen ligt op tafel. De minister moet nu oordelen welke campus er moet sluiten. Vives heeft naast een campus in Tielt ook nog afdelingen in Kortrijk, Brugge, Oostende, Roeselare en Torhout.

“De campus in Tielt heeft een veel te grote invloed op het leven in de stad, daarom vragen we in een motie aan de minister om onze campus te laten bestaan”, zegt schepen van Onderwijs Bart Biebuyck (Open VLD). “We leggen de motie voor aan de volledige gemeenteraad. Maar om onze stem nog wat luider te laten horen, starten we ook met een petitie, waar alle burgers van Tielt en daarbuiten hun handtekening onder kunnen zetten. Die petities zullen te vinden zijn bij alle stadsdiensten.”

(RDC-Foto RN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier