Stad Tielt wil nieuwe academie op de collegesite

De vroegere basisschool Regina Pacis moet straks tegen de vlakte. (Foto Ronny Neirinck) © RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Als het van schepen van cultuur Guido Mehuys afhangt, dan komt er een nieuwe academie op de collegesite, daar waar nu de basisschool Regina Pacis is.

“We bekijken een aantal opties om een nieuwe academie neer te zetten en zowel leraars, directie als wijzelf zijn wel gewonnen voor de collegesite”, zegt de schepen. “We hebben zelfs al een exacte locatie voor ogen: de oude school van de apostolinnen, de latere basisschool Regina Pacis, dat is vandaag een deel van Het Nieuwland.”

De kleuters en leerlingen die er vandaag nog les volgen, verhuizen binnenkort naar Beukenhove. “De grond waar de school nu opstaat is momenteel eigendom van de Tieltse Bouwmaatschappij. Wij zouden hen graag voorstellen om de grond te ruilen voor de Godelieveschool. Dan zou de Bouwmaatschappij op de Godelieveschool een woonproject kunnen neerzetten en wij zouden een gebouw voor de twee academies, zowel kunst als muziek en woord, langs de Ieperstraat kunnen bouwen.”

Is dit niet weer een ballonnetje? “Neen, dit gaat verder dan een ballonnetje”, verzekert Mehuys. “We gaan tegen het einde van de legislatuur de grondruil afronden, zodat de volgende meerderheid de academie kan neerzetten. Het is belangrijk dat we ook in de toekomst blijven investeren in cultuur, want onze academies zijn ontzettend belangrijk. Zeker voor een cultuurstad als Tielt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier