Stad Brugge verlengt protocolovereenkomst met fuifzaal Entrenous

© GF
Redactie KW

Halverwege februari vorig jaar ondertekende de Brugse schepen van Jeugd Franky Demon (CD&V) een protocolovereenkomst om opnieuw (jongeren)fuiven mogelijk te maken in Entrenous. Vandaag maakte hij bekend dat deze overeenkomst voor een jaar vernieuwd wordt.

Sinds de nieuwe overeenkomst met Entrenous vorig jaar werden in deze Brugse fuifzaal 26 evenementen op het getouw gezet. Entrenous is gelegen in de Langestraat 145 en is onderdeel van de Engelse nv Crossgate, tevens uitbater van de backpacker hostel St. Christopher’s Inns@Bauhaus. “Het voorbije jaar vonden hier elf fuiven met een publiek karakter, vijf verjaardagsfeesten van jongeren en tien andere privé-evenementen plaats”, zegt schepen van Jeugd Franky Demon (CD&V). “Enkel de jeugdverenigingen vinden momenteel minder gemakkelijk de weg naar hier. Daar willen we het komende jaar iets aan doen, want zowel financieel als promotioneel is Entrenous een heel aantrekkelijke fuiflocatie.”

Entrenous kun je volledig kosteloos afhuren. Organisatoren kunnen ook rekenen op één professionele barmedewerker. “Deze service biedt de zaaluitbater aan in ruil voor inkomsten op de drank”, duidt Demon.

Ondertussen werkt Entrenous ook aan een nieuwe website. Bedoeling is om daar actief promo mee te voeren, ook naar jeugdverenigingen. “Om promotie te voeren voor deze fuifzaal, kunnen we ook rekenen op het team van jeugdherberg Bauhaus onder leiding van manager Michael Finitsis. Ook op de websites van de stad Brugge en onze Jeugddienst kun je de zaal terugvinden”, aldus Demon.

Organisatoren kunnen tevens een beroep doen op de fuifcheque, wat gelijk staat met een subsidie van 500 euro. “Die financiële tegemoetkoming én de centrale ligging van de zaal maakt het nog interessanter voor jeugdverenigingen om hun fuif in Entrenous te organiseren”, vertelt Demon.

Met deze goednieuwsshow is echter niet iedereen gediend. Met name Bernard Degryse, coördinator van jeugdhuis Comma, dat zich in hetzelfde gebouw als Het Entrepot in het havengebied bevindt, maakte eerder kanttekeningen. “Wij vragen 150 euro huur per avond en een bepaald percentage op de drankverkoop”, liet Degryse in een interview optekenen. “Die inkomsten hebben wij nodig om onze werking mee te helpen financieren. En Entrenous ligt in de binnenstad en wij niet. Dit vind ik niet eerlijk.” (svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier