Stad Brugge spendeert half miljoen euro aan uitbouw Het Entrepot

De plannen voor het vernieuwde Entrepot zijn te bezichtigen in het Huis van de Bruggeling. © via www.hetentrepot.be
Stefan Vankerkhoven

Stad Brugge wil van Het Entrepot een gezellige ontmoetingsplek voor jongeren maken en heeft een half miljoen euro veil voor een herinrichting tot multifunctionele jongerensite. De plannen zijn te bezichtigen in het Huis van de Bruggeling, het openbaar onderzoek loopt nog tot 19 januari.

De stedenbouwkundige aanvraag loopt voor de heraanleg van de multifunctionele jongerensite aan Het Entrepot. De heraanleg voorziet de installatie van een vaste stalen structuur op de achterste zone, dichtbij Het Entrepot. Deze structuur vormt een rondgang die zowel een binnen-, buiten-, als gaanderijzone biedt en kan een kader vormen voor de installatie van allerlei tools zodat op de site verschillende sferen, activiteiten… gecreëerd kunnen worden.

Toren als landmark

“De doelstelling is om een gezellige ontmoetingsplek te worden voor jongeren en dit niet alleen tijdens evenementen”, stelt Franky Demon, schepen van ruimtelijke ordening en voorzitter van Het Entrepot. In de vaste structuur wordt een berging voorzien en een toren die als landmark dient en de verzamelplek is voor overdekte functies zoals een bar, dj-plek… Aan de vaste structuur zal een mobiel hekwerk geplaatst worden. Dit hekwerk kan de site opdelen in functie van het type evenement. Het hekwerk zal ook voorzien zijn van opengaande delen die als nooduitgang kunnen dienen.

Daarnaast wordt in de aanvraag ook een uitbreiding van het terras voor het jeugdhuis voorzien zodat vanuit het jeugdhuis ook buiten activiteiten georganiseerd kunnen worden. Nog een belangrijke aanpassing is de heraanleg van de parkeerzone voor auto’s en fietsen. De fietsenstalling wordt uitgebreid van 120 naar 500 plaatsen.

Groene ruimte

De autostandplaatsen zullen ingekaderd worden in een groene ruimte met speelse opstelling van bomen en grassen om de auto’s zoveel mogelijk te onttrekken aan het zicht. De kostprijs van de werken wordt geraamd op 522.557,02 euro (het budget jeugd voorziet 472.557,02 euro, de dienst stedenbeleid vult aan met 50.000 euro).

“Halfweg februari zal het college haar advies formuleren, daarna zal het advies van het college doorgestuurd worden naar Ruimte Vlaanderen waar de beslissing zal worden genomen”, aldus Franky Demon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier