Stad Brugge investeert 100.000 euro in speelplein op Sint-Jozef

16/05/17 om 07:31 - Bijgewerkt om 07:30

Het speelplein in de Leon De Foerestraat in Brugge krijgt binnenkort een grondige heropfrissing. Daar ging in november een inspraakmoment met de ouders en kinderen uit de buurt aan vooraf.

Stad Brugge investeert 100.000 euro in speelplein op Sint-Jozef

© DDM

"Er kwam een duidelijk signaal dat het speelplein, dat nu slechts uit enkele wippertjes bestaat, niet meer aan de wensen voldoet", zegt schepen van Jeugd Franky Demon. Daarom wordt de huidige rotonde heraangelegd in beton, zodat de kinderen er kunnen skeeleren en fietsen en komen er extra speeltuigen en een zandbak.

Sociale controle

"De buurtbewoners wilden ook een opfrissing van de bomen en planten rondom", zegt schepen voor Groen Philip Pierins. "Er gaan hier en daar enkele bomen weg en de rest van het park krijgt een goede snoeibeurt. Zo worden de hagen gehalveerd, zodat buurtbewoners wat meer zicht hebben op het speelplein en er ook wat meer sociale controle mogelijk is. Onder andere daarom plaatsen we de nieuwe speeltuigen ook vooraan." De officiële opening is gepland voor het einde van de zomer.

(DDM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!