Spes Nostra Sint-Andries viert 50ste verjaardag met oud-collega’s en leerlingen

Op de foto ziet u van links naar rechts de vier eredirecteurs en het huidig schoolbestuur met v.l.n.r.: Willy Van Houcke, Nathalie Vanderiviere, Veerle Devos, Ann Opsomer, zuster Annie Vandenberghe en Johan Stellamans. © Foto WKV
Redactie KW

Zaterdagmiddag was het voor Spes Nostra in Sint-Andries een heuglijk moment: met een receptie, een tentoonstelling en een feestelijke maaltijd vierde de school haar halve eeuwfeest.

De school werd 50 jaar geleden opgericht door de zusters van Liefde van Heule, die van bij de start sterk inzetten op emancipatorisch onderwijs voor meisjes. Zuster Annie loodste de school door het eerste decennium, daarna nam Johan Stellamans de fakkel over. De school groeide en bloeide onder zijn bewind, en in ’85 kwam de fusie met het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut tot stand. Korte tijd later moest Spes Nostra, mede door de invoering van het VSO, haar sociaal technische richting afstaan aan het Immaculata-instituut. Er was in Spes Nostra plaats voor kleding en verkoop, maar de opleiding verzorging bleef tot op heden de sterkste pijler van de school, die momenteel 180 leerlingen telt. (WKV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier