Spes Nostra in Sint-Andries flitst 50 jaar terug in de tijd

Redactie KW

Opvallend beeld vrijdag in het Spes Nostra: de leerlingen en leerkrachten vierden er het 50-jarig bestaan van hun school met de traditionele kapsels en klederdracht uit de sixties en seventies.

Dit schooljaar is voor de BSO-afdeling van het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut een bijzonder jaar, want Spes Nostra viert zijn vijftigste verjaardag. Het hele jaar door staan er diverse festiviteiten gepland. De apotheose vindt plaats op 16 april, maar op vrijdag 22 januari kregen de leerlingen en leerkrachten al een voorsmaakje tijdens de ‘retrodag’.

Iedereen kwam naar school in de typische klederdracht van de sixties, van Twiggy tot Jackie Kennedy. In de voormiddag gaven leerlingen van het zesde jaar Haarzorg uit de Maricolen een workshop rond retrokapsels, na de middag werden er oude volksspelen beoefend zoals bikkelen, knikkeren, hinkelen en steltlopen. De inspiratie haalden de leerlingen uit films: de vetkuiven en hoepelrokken uit ‘Grease’, de glamour-opsteekkapsels uit ‘Hairspray’,… De leerlingen ondergingen gewillig en enthousiast de orde en tucht – hier en daar zagen we zelfs ezelsoren – zoals het er in de jaren stilletjes echt aan toeging.

(WK – Foto WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier