Spes Nostra in Heule investeert 4 miljoen euro in nieuwbouw

Zo zal de nieuwbouw er gaan uitzien. © GF
Redactie KW

Vrijdagvoormiddag vond de symbolische eerstesteenlegging plaats van de nieuwbouw van Spes Nostra in Heule.

Op de hoek van de Heulse Kasteelstraat en de Koffiestraat in Heule is de bouw gestart van een nieuwe vleugel van Spes Nostra. Het gebouw is 1.500 vierkante meter groot en telt drie bouwlagen. “We brengen in dit gebouw veertien klassen, een technieklokaal, een muzieklokaal, een klas voor de les plastische opvoeding en een polyvalente ruimte onder”, zeggen directeurs Pieter Dhuyvetter en Heidi Denys. “Deze nieuwe vleugel is bedoeld voor alle leerlingen van het eerste jaar.”

Enkele leerlingen van het eerste jaar mochten de symbolische eerste steen leggen.
Enkele leerlingen van het eerste jaar mochten de symbolische eerste steen leggen.© NVH

Voor het Spes Nostra, dat op dit moment 909 leerlingen en 150 personeelsleden telt, is deze nieuwbouw een werk van lange adem. “Het dossier werd al in 2001 ingediend, vijftien jaar later kunnen we eindelijk beginnen te bouwen. We werken nu al met containerklassen en verwachten de komende jaren nog een grotere instroom van leerlingen, vooral omdat er in Heule veel nieuwe verkavelingen worden gebouwd. Met deze extra vleugel zijn we voorbereid op een stijgend aantal leerlingen in de toekomst.”

Spes Nostra investeert ruim 4 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Zestig procent wordt gesubsidieerd door Agion (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs). Als alles goed gaat, wordt de nieuwbouw in september 2017 in gebruik genomen.

(NVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier