Spes Nostra Heule wordt festivalterrein op eerste schooldag

Dol enthousiasme wanneer directeur Geert zijn ploeg voorstelt. © NOM
Redactie KW

Bij vbs Spes Nostra in de Schoolstraat in Heule is de eerste schooldag alvast ‘speSiaal’ begonnen. De speelplaats werd er vanaf 8 uur omgetoverd tot een mini-festivalterrein. Elk jaar werken de leerkrachten voor de opening van het schooljaar een thema uit. Deze keer werd het een heus rockfestival.

Onder een schuchter zonnetje kwam voor Spesrock zo’n 230 festivalgangers/leerlingen opdagen. Uiteraard werden aan de ingang alle rugzakken aan een strenge controle onderworpen. En zoals op elk festival kreeg iedereen een armbandje, deze keer met het kleur van de klas. Zoals op de meeste grote Europese festivals was er wel een verbod op crowdsurfen.

Dan ging het naar de mainstage waar de muziek gedraaid werd door twee party-dj’s – leerkrachten Arne Scheldeman en Senne Blondeel – die er van in de vroege ochtend een ferme lap op gaven. “Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Waar zijn die handjes?..”

Alle 'festivalgangers' krijgen bij het binnenkomen uiteraard een armbandje.
Alle ‘festivalgangers’ krijgen bij het binnenkomen uiteraard een armbandje.© NOM

Daarna volgde een line-up van de special guests: directeur Geert Depoortere stelde voor een enthousiast publiek zijn volledige ‘crew’ voor. Meester Jan Lagae heeft samen met directeur Geert Depoortere het meest dienstjaren op de teller: hij begint aan zijn 37ste schooljaar. Nadat er nog flink wat gedanst werd, trok iedereen rond 9 uur naar binnen voor een meet-and-greet in de klas.

(NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier