Spes Nostra Heule opent nieuwbouw met dansende leerkrachten

Enkele leerkrachten verrasten op de opening van de nieuwe gebouwen van Spes Nostra met een flashmob. © NOM
Redactie KW

Samen met een 300-tal genodigden opende de middelbare school Spes Nostra in Heule afgelopen weekend haar nieuwe vleugel. Dat gebeurde maar liefst 16 jaar na het indienen van het dossier.

Het huidige directieteam, dat al tien jaar actief is, erfde het dossier van de voorgangers en het had nog hele wat voeten in de aarde vooraleer het rond was. Pas twee jaar geleden werd eindelijk het licht op groen gezet en konden de bouwwerken beginnen. In het begin van dit schooljaar konden de leerlingen van de eerste graad al de nieuwe gebouwen betrekken.

Op de officiële opening voerden de drie directeurs – die elk zo’n 300 leerlingen onder hun hoede hebben – kort het woord. Heidi Denys stelde de nieuwbouw voor, Pieter Dhuyvetter schetste de historiek en lichtte enkele technische aspecten toe. Frederik Tack loofde de inzet van alle voorgangers-directeurs en in het bijzonder zuster Jeanne De Vlieghere die zo graag de plechtigheid had bijgewoond maar helaas onlangs op 99-jarige leeftijd overleden is.

Ook een aantal leerlingen brachten een aangenaam dansoptreden.
Ook een aantal leerlingen brachten een aangenaam dansoptreden.© NOM

In een filmpje werden twee jaar bouwwerken, met versnelde beelden, samengebald in drie minuten. En dan volgde een ‘apotheose’: vanuit het publiek kwamen plots een aantal leerkrachten recht gesprongen om met een heuse flashmob uit te pakken op de muziek van Niels Destadsbaders Zomerhit ‘Skwon meiske’. Pastoor Wim Seynaeve zegende de nieuwbouw in en na de receptie konden de aanwezigen een rondgang maken in de nieuwe gebouwen, waar her en der leerlingen aan het werk waren. “Ik wil zo weer naar school”, was de reactie van een bezoeker bij het zien van de frisse en modern uitgeruste klaslokalen.

(NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier