Speeltuintjes in Dentergem worden heel binnenkort opgekalefaterd

Redactie KW

Oppositiepartij Focus8720 heeft het in Dentergem al een tijdje gehad met de verloederde staat van de speeltuintjes. Bij de gemeentelijke technische dienst zeggen ze alles in orde te brengen tegen eind september.

Tijdens de gemeenteraad van juni klaagde oppositiepartij Focus8720 een eerste keer de verloederde staat van de speeltuinen aan. Ook op de gemeenteraad in augustus kwam de partij op de zaak terug, omdat er weinig verbetering te merken viel. Foto’s van het speelplein in Dentergem, waarop twee kapotte speeltuigen en valzones met glasscherven te zien waren, werden aan de meerderheid overhandigd. De vraag was de toestand aan te pakken en kapotte speeltuigen te verwijderen om ongevallen te vermijden.

Burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht) repliceerde toen met een waslijst van punten waar de technische dienst mee bezig was. “Verder gaf hij aan de kapotte speeltuigen te verwijderen of af te zetten”, zegt fractieleider Tony Vandemaele (Focus8720). “Nu, veertien dagen later, is er op het speelterrein nog helemaal niets aangepast. Moeten wij hieruit besluiten dat de veiligheid van de kinderen niet belangrijk is of stelt men het uit omdat de vakantie toch ten einde is? De bewuste speeltuigen waren nochtans voor juli al kapot.”

Op de technische dienst melden ze dat de werken wel degelijk op het programma staan. “Het schilderen van de tweede laag en verwijderen van het speeltoestel in Oeselgem en de wip in Dentergem stonden deze week ingepland”, aldus diensthoofd Joachim Vanstaen. “Bedoeling is om alle herstellingen, verfraaiingswerken en vervangingen tegen eind september ten laatste klaar te hebben.”

(EVWD – Foto EVWD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier