Speelstraten zitten in de lift in Kortrijk

Redactie KW

21 Kortrijkse straten of straatdelen veranderen tijdens de vakantie een bepaalde periode of op enkele vaste dagen in een speelstraat

De Pervijzestraat in Kortrijk wordt voor de eerste keer deze zomer speelstraat. Elke woensdag van 14u tot 18u kunnen de kinderen er veilig in hun straat ravotten. De bewoners van de straat of mensen die er een garage hebben, mogen stapvoets met de auto door de straat rijden.

Sinds de paasvakantie van dit jaar staat vzw De Warande in voor de coördinatie van deze kindvriendelijke actie. Zij voorzien elke straat van een speelkoffer met leuk niet-alledaags spelmateriaal, specifiek voor straatspelletjes.

De speelstraten zitten duidelijk in de lift in Kortrijk. “Eenentwintig Kortrijkse straten of straatdelen veranderen tijdens een bepaalde periode of op enkele vaste dagen in een speelstraat”; zegt schepen van jeugd, Bert Herrewyn. “Dit zijn er acht meer ten opzichte van de vorige zomervakantie. We zien dat de mensen het waarderen dat de stad investeert in veilige en aangename buitenruimtes.”

Voor de Kortrijkse speelstratenactie ontwierp streetart-artist Jatse Verschoore een nieuw logo. Dit logo vergroot de bekendheid van de speelstraten en versterkt het groeiend succes.

(ICK)

>> Wie de juiste locaties en speelstraatmomenten wil kennen, kan ook via www.kortrijk.be/speelstraat een kaart consulteren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier