Speelput Pastoriekouter feestelijk heropend

Heel wat buurtbewoners kwamen het nieuwe speelpleintje inspelen. © TV
Redactie KW

Het pleintje in de straat Pastoriekouter in Bissegem, ook wel gekend onder de naam Speelput, werd een zevental jaar geleden ingericht als ravotruimte. Samen met de buurtbewoners nam de Stad Kortrijk de speelruimte onder handen.

De stad Kortrijk wilde in en rond de put vooral een groene ruimte creëren waarbij exploratie van de kinderlijke ziel garant stond. Een opzet waar ze tot op vandaag zeker in geslaagd waren. Begin dit jaar kwam echter de vraag van enkele buurtbewoners om de ravotruimte opnieuw in te richten met het oog op de ontmoeting van mensen en de kinderen. Door de steeds jonger wordende buurt is de stad dan ook samen met de bewoners rond de tafel gaan zitten en werden er besluiten genomen.

Buurtfeest

De stad investeerde daarbij 7.000 euro in infrastructuurwerken en er werd gekozen voor een duurzame glijbaan, een behendigheidsparcours, stappaaltjes en een klimtouw om de heuvel op te klimmen. Vanaf september komen er met een crosstrainer en een step nog twee beweegtoestellen bij. Men hoopt hiermee nog beter te kunnen inspelen op bewegen en ontmoeten. De stad hoopt hiermee om samen met de buurt het ravotplein opnieuw op te waarderen.

Schepen van Jeugd en Leefmilieu Bert Herrewyn mocht vandaag het startschot geven van een ‘nieuwe periode’. In combinatie met de opening van de nieuwe speelruimte werd vandaag ook het allereerste buurtfeest georganiseerd. De organisatoren spraken van een 40-tal ingeschreven gezinnen. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier