Speelpleinwerkingen in Heuvelland, Langemark en Poperinge besparen

Deelnemers aan de speelpleinwerking in Wijtschate deze paasvakantie. (Foto EF) © Eric Flamand
Redactie KW

Volgens een enquête van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk zullen 40 procent van alle Vlaamse speelpleinwerkingen dit jaar besparen en/of de deelnameprijs verhogen. In Poperinge, Heuvelland en Houthulst stijgen de prijzen, terwijl in Ieper en Langemark bespaard wordt.

In Poperinge wordt de prijs van de speelpleinwerkingen verhoogd, voor het eerst in jaren. “De deelnameprijs is op elk speelplein hetzelfde, maar in onderling overleg hebben we beslist om die met een halve euro te verhogen”, vertelt jeugdconsulente Carmen Boeraeve. “Tot vorige zomer vroegen we 1,5 euro voor een halve dag, en nu wordt die prijs dus verhoogd naar 2 euro per halve dag.”

“Ook bij de drie speelpleinwerkingen in Heuvelland, waar ook de kinderen uit Mesen terechtkunnen, werden de prijzen vorig jaar verhoogd. “Op elke locatie vragen we dezelfde prijs, daarvoor werken we via een pasjessysteem”, zegt jeugdconsulente Jolien Degraeve. “Een pasje voor een maand kost 25 euro, en om een hele zomer hier te spelen betaal je 40 euro. Tot vorig jaar betaalden kinderen 20 euro, nog geen halve euro per dag. Het gemeentebestuur vond dat te weinig, en dus heeft het besloten dat bedrag te verdubbelen.”

Ook in Langemark-Poelkapelle wordt er bespaard, maar ook daar zullen de kinderen er weinig van merken, klinkt het. “Ze zullen tussendoor andere drankjes krijgen”, legt Saskia Candry van de jeugddienst uit. “Tot nu toe kregen ze in de voor- en de namiddag altijd chocomelk of cola. Schepen Marleen Soete (CD&V) heeft beslist om dat te vervangen door water, waardoor een grote kost verdwijnt.”

(Daisy Fonteyne)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 11 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier