Speelpleinwerking Piepauw Poperinge fuift op La nuit d’ambiance

De monitoren van De Piepauw Elien Bruneel, Johannes Vallaeys, Femke Decaestecker, Giovanni Titone, Emilie Samyn en Stijn Mareco kijken uit naar hun fuif op 2 mei in De Kouter. (Foto MD) © DEPESTELE MICHAEL
Redactie KW

De kinderanimatoren van speelpleinwerking De Piepauw organiseren hun eerste fuif. “La nuit d’ambiance heeft plaats op 2 mei in De Kouter”, zegt hoofdanimator Stijn Mareco.

Op 2 mei organiseert speelpleinwerking De Piepauw een fuif in De Kouter in de Komstraat. De speelpleinanimatoren dachten al langer aan dat idee, maar durfden nooit de stap te zetten. “Het idee gaat al een aantal jaar rond in het bestuur en nu hebben we de knoop dus doorgehakt”, zegt Stijn Mareco.

Speelpleinwerking De Piepauw ontvangt elk jaar tijdens de tweede week van de paasvakantie en de volledige zomervakantie kinderen op het speelplein in de Doornstraat. Het speelplein telt ongeveer zestig animatoren die als vrijwilliger aan de slag zijn. Van deze groep animatoren zitten 20 ervan in de werkgroep van de fuif. Die werkgroep koos de naam van de fuif, ‘La nuit d’ambiance’, via een poll. “Het aantal animatoren binnen de werkgroep moest beperkt blijven”, legt Stijn Mareco uit. “Het zou chaotisch en onhaalbaar geweest zijn om met 60 mensen een fuif te willen organiseren.”

Kaarten voor ‘La nuit d’ambiance’ kosten 4 euro in voorverkoop. De dag zelf kost een kaart aan de deur 5 euro voor 22 uur en 6 euro na 22 uur. (LB)

Meer over de fuif in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 25 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier