Speelpleinwerking Kortemark deze zomer toch half uur vroeger en half uur later open

© Frederik Jaques
Redactie KW

Heel wat ouders hadden de laatste tijd hun bezorgdheid geuit over de nieuwe uren van de gemeentelijke speelpleinwerking in Kortemark.

Schepen van jeugd Rik Waeyaert (CD&V) liet op de gemeenteraad van Kortemark maandagavond weten dat heel wat ouders de laatste tijd hun bezorgdheid geuit hadden over de nieuwe uren van de speelpleinwerking. Deze zouden van 8 uur ‘s morgens tot 17 uur ‘s avonds lopen. De uren vormen vanzelfsprekend een probleem voor mensen die overdag moeten werken. Daarom werd beslist om ‘s morgens en ‘s avonds een half uur langer opvang te voorzien, dus van half acht tot half zes.

Nog op de gemeenteraad werd het ontwerp van overeenkomst tussen het gemeentebestuur en private partner met betrekking tot het inbreidingsproject Brouwerijsite goedgekeurd. De oppositiepartijen Samen Sterk, Eerlijk en Bezorgd en N-VA stemden tegen, terwijl SP.a zich onthield. Daarna werd de procedure tot oprichting van de vzw Blijvelde goedgekeurd. Alle oppositiepartijen, behalve SP.a onthielden zich. Marc Vanderhaeghe (SP.a) benadrukte dat er een oplossing moest komen voor de bejaarden en dat hij VLD en CD&V het voordeel van de twijfel gunde. Daarom stemde hij voor, wat op applaus van de coalitie werd onthaald.

(JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier