Speelpleinwerking Izegem zit stevig in de lift

26/09/16 om 13:33 - Bijgewerkt om 13:32

De speelpleinwerking van Izegem heeft er een topzomer op zitten. Op elke locatie ging het gebruik fors de hoogte in.

Speelpleinwerking Izegem zit stevig in de lift

Jeugfschepen Lothar Feys met speelpleinverantwoordelijke Liesbeth Theunynck. © Frank Meurisse

Het was een erg drukke zomer voor de Izegemse speelpleinwerking. 65 animatoren hadden zowel in Izegem, Emelgem als Kachtem de handen vol om de vele kinderen een leuke voor- en/of namiddag te bezorgen.

"We hebben een topzomer achter de rug", leggen jeugdschepen Lothar Feys (N-VA) en speelpleinverantwoordelijke Liesbeth Theunynck uit. "Met 644 individuele kinderen klokt het totaal vijf procent lager af dan vorig jaar, maar het aantal dagelijkse inschrijven steeg met liefst 46 procent. Dat betekent dat de speelpleinwerking de opvangfunctie bijna kwijt is en de kinderen gewoon veel vaker komen."

Op het JOC in Izegem kwamen gemiddeld 83 kinderen over de vloer. "19 procent meer dan vorig jaar. Zestig procent komt uit Izegem zelf en 15 procent van de kinderen komt van buiten Izegem. Dat zijn bijvoorbeeld kinderen mensen die in Izegem werken." 17 procent maakt vanuit de Bosmolens de oversteek naar het JOC.

Kachtem uitbouwen

In Emelgem werden eveneens gemiddeld 83 kinderen per dag verwelkomd. "De helft komt uit Emelgem, twaalf procent uit Kachtem. In Kachtem zelf daagden dan weer gemiddeld zes kinderen per dag op. Dat is laag, maar onder andere te wijten aan de beperking tot een halve dag. We zullen de werking evalueren en verder uitbouwen."

Volgende zomer wordt de speelpleinwerking verder uitgebreid met een 'filiaal' op de Bosmolens. "Daar wordt momenteel een nieuw gebouw opgetrokken en de verwachting is dat de Bosmolens even groot wordt als het JOC en Emelgem. Daarom zijn we meer dan ooit op zoek naar extra monitoren."

De speelpleinwerking kostte de stad Izegem vorig jaar iets meer dan 59.000 euro. "In 2013 was dit nog 35.000 euro. Een bewijs dat we duidelijk durven investeren in de Izegemse jeugd", aldus Lothar Feys.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem..

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!