Speelpleinwerking in Alveringem onzeker begin augustus

16/06/17 om 13:41 - Bijgewerkt om 13:54

Omdat er voor die periode ruim onvoldoende monitoren zijn, heeft het schepencollege beslist om de eerste helft van augustus het speelplein op de jeugdsite te sluiten. Dat was niet naar de zin van sommige ouders die zich lieten gaan op sociale media. De jeugddienst doet nu nog een derde en laatste oproep naar moni's. "We willen graag een oplossing, maar zonder garantie op veiligheid en kwaliteit openen we het speelplein niet", zegt schepen van Jeugd Dirk Vermeulen.

Tijdens de zomervakantie organiseert het gemeentebestuur voor 3- tot 12-jarigen volle dagen speelpleinwerking. Er wordt met hoofdanimatoren en animatoren gewerkt. Ieder jaar is er ook plaats voor stagiairs: jongeren van minstens 15 jaar die de cursus volgden en hun stage op het speelplein willen volbrengen. Pas daarna komt men in aanmerking om aan de slag te gaan als animator. Alveringem heeft normaal gezien geen gebrek aan kandidaat-animatoren. Ook dit jaar niet.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!