Speelplaats op de Engelhoek in Ingooigem is groene oase

10/06/17 om 13:26 - Bijgewerkt om 13:25

Er beweegt iets op de Engelhoek in Ingooigem en daar zit de Ingooigemse kleuterschool voor iets tussen. Juf Angelique Buyck (43) en juf Tineke Vansteenbrugge (56) houden er niet alleen hun klassen levendig, maar sinds kort kunnen ze ook trots zijn op hun nieuwe verwezenlijking: Den Engelhoek in't groen. "Een beetje zoals paling in't groen. Dat leek wel een grappige naam. Onze speelplaats is een groene inspiratiebron geworden voor al onze kleuters. Meer nog: ze hebben het zélf ontworpen", vertelt Angelique, de voortrekker van het groene project. De school en hun juffen mocht vandaag officieel hun eigen groene speelkoer openen.

"Het is allemaal begonnen met een appelboom. Dat was op zich al een grote verandering op onze school. Niet dat ik toen al dacht dat we ooit een groene speeltuin zouden hebben zoals nu", lacht juf Angelique. "Het begint bij buitenspelen en beweging. Het is goed voor de fijne als de grove motoriek. Een kind die veel speelt, voelt zich goed in zijn vel. Kinderen zijn in het spelen ook zo instinctief en leren een stuk gemakkelijker op die manier. Ze willen r...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!