Speelgoedschenking voor kinderen asielcentrum Koksijde

De kinderen glunderden en vroegen in vlot Nederlands meteen om het skeeleren aan te leren. © MVDP
Redactie KW

Het ACV West-Vlaanderen, Zone Westhoek, zorgde donderdagmorgen voor glunderende kindergezichtjes in het asielcentrum van Koksijde. De initiatiefnemers kochten met het geld van de Paasactie speelgoed, dat perfect van pas zal komen tijdens de zomervakantie.

Samen met beweging.net zetten Peter Debaenst, Eline Vansteelandt, Benny Chaerle en Jean-Pierre Bouckaert van het Algemeen Christelijk Vakverbond West-Vlaanderen, Zone Westhoek, een Paasactie op touw, waarbij de paashaas chocolade-eieren bracht naar de asielcentra van Langemark en Koksijde. De chocolatier steunde de actie en leverde de chocolade gratis, zodat er een aardig bedrag overbleef. De initiatiefnemers besloten om de meer dan 400 euro te investeren in speelgoed, zodat de vluchtelingenkinderen een paar leuke extraatjes zouden krijgen om de vakantie te starten.

Nog 250-tal bewoners

Het animatieteam van het opvangcentrum in Koksijde koos op de website van de speelgoedleverancier voor skeelers, een sjoelbak, een reuzegrote ‘Vier op ‘n Rij’ en een Limbo. De grote dozen met blauwe en rode skeelers trok meteen de aandacht van zenuwachtige handjes die niet snel genoeg konden grijpen om een paar te pakken te krijgen. Enkele kinderen vertelden enthousiast in vlot Nederlands dat ze vandaag nog willen leren skeeleren. Animatiebegeleidster en buurtwerkster Silke Vanhoecke zal hen daarbij helpen en hen de gezelschapsspellen uitleggen, zodat er ook bij minder mooi weer leuke vakantie-activiteiten te beleven zijn.

Directeur Emanuel Joye licht toe dat er vanaf september met de afbouw van het centrum wordt begonnen. Vorige week verbleven er nog 238 vluchtelingen, deze week stond de teller op 250. Concrete beslissingen over hoe het in de toekomst verder moet met de bewoners van het centrum zijn er nog niet genomen.

(MVDP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier