Speelgoed krijgt tweede leven in spelotheek ‘Goed’ in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Zorgbedrijf Roeselare lanceert ‘Goed’, een nieuwe spelotheek waar maatschappij en ecologie centraal staan. Naast het lenen van speelgoed krijgt kapot speelgoed er ook een tweede leven.

De spelotheek ‘Goed’ vinden we in de Noordstraat 155. “Mensen kunnen kapot speelgoed inleveren, wat door creatieve vrijwilligers zorgvuldig wordt opgeknapt”, vertelt Barbara De Poorter, diecteur kinderopvang Kidz. “Poppen krijgen nieuwe kleren, kapotte elektronica wordt vervangen en ontbrekende stukken vernieuwd. Speelgoed dat niet meer bruikbaar is, wordt omgevormd tot nieuwe gebruiksvoorwerpen.”

Ook bewoners van de plaatselijke woonzorgcentra helpen mee met de restauratie, zo breien ze in woonzorgcentrum Sint-Henricus volop nieuwe truitjes. “Naast lenen en repareren van speelgoed wordt goed ook een plaats om te leren. Hiervoor is er een samenwerking met kenniscentrum ARhus. De afgelopen weken werd namelijk al het speelgoed ingevoerd in het bibliotheeksysteem van ARhus. In de webcatalogus kan er informatie rond het speelgoed geraadpleegd worden en ook het uitlenen zal gebeuren via het bibliotheeksysteem van ARhus.”

Basisscholen Spanjeschool – De Tassche en De Bever zullen als proeftuin fungeren.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier