Speelcontainers maken komende zomer toer van Roeselare

© STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vrijdagavond werden de twee nieuwe speelcontainers van de stad Roeselare onthuld. De twee containers zullen de komende maanden op verschillende plaatsen in de stad terug te vinden zijn.

De onthulling van de twee nieuwe speelcontainers ging gepaard met een leuke show voor de kinderen én veel confetti. De roze donut, het symbool voor spelen in de stad, kon daarbij ook niet ontbreken. “Met de speelcontainers geven we een antwoord op de vraag om te kunnen spelen in de directe omgeving”, vertelt schepen Michèle Hostekint.

“De containers zijn zodanig ingericht dat de kinderen er ten volle hun creativiteit kunnen gebruiken. Elke container heeft een eigen thema: bouwen en circus. Nu staan de twee containers op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt in Krottegem, maar het is de bedoeling dat ze de komende weken op verschillende plaatsen (los van elkaar) terug te vinden zijn. Telkens twee weken. De speelcontainers zijn vrij toegankelijk.”

De kinderen speelden alvast naar hartenlust met het vele speelgoed. Volgende week verhuist de ‘circus-container’ richting het groenplein aan de Pastoor Slossestraat.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier