Specialisatiejaar Ter Groene Poorte eindigt met… arbeidscontract

Redactie KW

Wie het specialisatiejaar ‘Product- & Procesassistent in de Voedingsindustrie’ in de Brugse voedingsschool Ter Groene Poorte tot een goed einde brengt, krijgt naast een diploma ook een arbeidscontract uitgereikt. De school ondertekende daarvoor dinsdag een intentieverklaring met een vijftal betrokken partijen en overkoepelende organisaties van de voedingsindustrie.

De grootste voedingsschool van Vlaanderen, Ter Groene Poort, pakt uit met het nieuw specialisatiejaar “Product- & Procesassistent in de Voedingsindustrie”. Deze secundair-na-secundairopleiding zet sterk in op werkplekleren binnen de voedingssector. Er wordt in dit specialisatiejaar dieper ingegaan op een welbepaald facet van de voeding. De focus kan liggen op de bakkerij-, slagerij- of keukensector.

Het unieke aan deze opleiding is dat studenten die slagen voor de opleiding en de werkplekstage meteen ook een arbeidscontract van minimum zes maanden voorgeschoteld krijgen. “Op die manier dichten we de kloof tussen onderwijs en industrie en spelen we in op de grote vraag van de voedingsindustrie naar geschoolde medewerkers: een win-win dus”, aldus Iris Cornette, algemeen directeur.

Voor dit unieke concept stapte de school in zee met enkele overkoepelende organisaties, zoals de federatie van de vleeswarenproducenten Fenavian, de federatie van de grote bakkerijen van België FGBB, BReMa (Belgian Ready Meals Association), Bakkers Vlaanderen en de Landsbond der Beenhouwers.

Ter Groene Poorte start volgend schooljaar met de nieuwe opleiding. In juni 2019 zullen de eerste afgestudeerden dus aan de slag kunnen gaan met hun arbeidscontract.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier