Snoezelbos in Kuurne toch geopend, ondanks forfait van minister

Minister Crevits kon niet aanwezig zijn, maar dat mocht de pret niet bederven. (Foto NSK)
Redactie KW

Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) was de grote afwezige op de plechtige opening van het nieuwe Snoezelbos in de vrije basis- en Kleuterschool Sint-Michiel in Kuurne.

Besprekingen om de Vlaamse begroting in evenwicht te krijgen, gooiden daarbij roet in het eten. Nadat het oude snoezelbos van de school plaats diende te ruimen, wegens plaatsgebrek, ging de school op zoek naar een andere geschikte locatie voor een totaal vernieuwd snoezelbos. De aanwezige toneelruimte in de refter van de school kreeg daarvoor een make-over en werd omgetoverd tot een plaats waar de kleuters van de school tot rust kunnen komen.

Aan het nieuwe snoezelbos werd anderhalf jaar gewerkt door een vijftigtal mensen. Naast een lichtpad, tal van kijk- en ontdekdozen, een tent met waterbed en lichtzuil en een fluokamer vol speciale effecten, kunnen de kleuters zich eveneens uitleven in een levensechte boom met glijbaan. Wie het nieuwe snoezelbos betreedt, wordt meteen verwelkomd door Snoezel en Doezel, de kabouters die waken over het nieuwe bos.

(NSK – Foto NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier