Sluit Vives campus Tielt binnen drie jaar de deuren?

09/09/16 om 20:53 - Bijgewerkt om 20:54

Straks begint de laatste lichting studenten aan het academiejaar in Hogeschool Vives te Tielt.

Sluit Vives campus Tielt binnen drie jaar de deuren?

Binnen drie jaar sluit de campus haar deuren, zo bericht Focus-WTV vrijdagavond. In campus Tielt wil voorlopig niemand het nieuws bevestigen.

De opleidingen tot bachelor in het kleuteronderwijs en bachelor in het lager onderwijs zijn binnen hogeschool Vives ook te volgen in de campussen Brugge en Torhout. Vandaar wellicht de beslissing van de katholieke hogeschool om campus Tielt te sluiten. Aan de sluiting is mogelijk een relocatie van personeel, middelen en leerlingen naar Kortrijk verbonden. Het nieuws circuleert al een tijdje, maar de laatste jaren werd nog stevig geïnvesteerd. De bibliotheek is in september 2013 bijvoorbeeld helemaal vernieuwd.

De sluiting van Vives campus Tielt zou meteen een einde maken aan 170 jaar lerarenopleiding in de stad, met achtereenvolgens normaalschool Heilige Familie, de lerarenopleiding Katho campus Tielt en nu hogeschool Vives. De Tieltse opleiding was de eerste met een vrije lagere normaalschool voor meisjes in West-Vlaanderen (vanaf 1849) en de eerste Belgische vrije middelbare normaalschool (in 1886).

Toenmalig Tielts schepen van onderwijs Bart Biebuyck overhandigde eind vorig schooljaar nog een petitie voor het behoud van de campus aan Vlaams minister Hilde Crevits.

De Vlaamse regering moet de sluitingsplannen wel nog goedkeuren.

(RDV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!