Slotfeest voor boekenwurmen KJV in ARhus in Roeselare

Op de foto de jonge ambassadeurs van KJV afdeling Roeselare, Lichtervelde, Staden en Hooglede: Elise Ceenaeme, Ismene Vandenbroucke, Hannelore Debruyne, Kiana Depover, Jente Kesteloot, Sarah Vandergunst, Karen Beheydt. Hierbij ook de ARhus-coördinator voor KJV Eva Vandermeersch, stagiair Natalja Ryon, begeleider van groep 5, Xavier Deruytter en KJV-medewerker Leo Van Cleynenbreugel. © SB
Redactie KW

Zaterdagnamiddag zakten meer dan vijftig kinderen en jongeren af naar het kenniscentrum ARhus voor het slotfeest van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen, kortweg KJV.

Het initiatief van Iedereen Leest (vroeger Stichting Lezen) geeft kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar per leeftijdscategorie de kans om van november tot maart acht geselecteerde boeken te lezen en te beoordelen. Voor het eerst vond het slotfeest niet langer nationaal, maar regionaal plaats. “ARhus is lokaal de drijvende kracht van het feest in samenwerking met BROERE (Bibliotheken uit de Roeselaarse regio met voor het slotfeest in het bijzonder de bibliotheken van Staden, Lichtervelde en Hooglede).

“Op deze laatste bijeenkomst in ARhus neemt de jonge lezersjury deel aan een boekenzoektocht met de oudste lezers als ambassadeurs/begeleiders, is er een auteurslezing met aansluitend een interview met o.a. schrijver Stefan Boonen en maken we de eerste drie winnende auteurs bekend per leeftijdscategorie”, licht coördinator Eva Vandermeersch toe. Iedereen Leest wil met KJV het lezen stimuleren en leessmaak mee helpen ontwikkelen. Wie graag wil deelnemen of meer wil weten, kan een kijkje nemen op de website www.kjv.be of langsgaan in het kenniscentrum ARhus.

(BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier