Skaters wijden nieuw Streetpark Luxaplast Marke in

Zelfs tijdens de speech bleven skaters verder oefenen. © TV
Redactie KW

Onder de brug van de R8 ter hoogte van Luxaplast in Marke is het zaterdag groot feest want het nieuwe skatepark werd feestelijk ingehuldigd. Vanaf 14 uur was iedereen welkom om de vernieuwingen te ontdekken bij een hapje, drankje en met een live dj. Er werd ook een wedstrijd georganiseerd waarbij men hun beste ‘trick’ konden showen aan de jury. Ook de brugpijlers werden hervormd dankzij de live graffiti-jam.

“Dit skatepark behoort samen met dat van Kooigem tot één van de oudste van Kortrijk. Vroeger was er één zone, ondertussen zijn dat er twee geworden en werd er gekozen voor duurzame materialen. De toestellen werden weggenomen en vervangen door betonnen elementen. De spineramp werd gerenoveerd met een duurzame houtsoort. Daarnaast blijven we werk maken van de infrastructuur voor skaters, bladers, bikers en steppers. We hebben 320.600 euro alreeds geïnvesteerd in deze vorm van Urban Sports en doen hier graag mee verder” Besluit Bert Herrewyn (schepen van Jeugd).

Hier zien we een globaal overzicht van het vernieuwde streetpark.
Hier zien we een globaal overzicht van het vernieuwde streetpark.© TV

Samen ontworpen met de gebruikers

Tijdens de officiële plechtigheid sprak één van de jongeren toe die mee mocht dienen in het comité over wat er precies moest komen in het streetpark. Voor het ontwerp was het dus van groot belang dat zowel gebruikers als professionelen op een constructieve manier konden samenwerken om alles tot stand te brengen. Jongeren tussen de 12 en 25 jaar brachten plannen aan en RampAffairz bouwde hierop verder.

https://www.youtube.com/watch?v=30BSfc28Ehw

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier