Skatepark voor en vooral door Poperingse skaters

Het nieuwe skatepark in Poperinge werd mee ontworpen door de lokale skaters. © MD
Redactie KW

Op het terrein achter de sporthallen langs de Ouderdomseweg werd het gloednieuw skatepark in gebruik genomen.

Opmerkelijk is het feit dat de Poperingse skaters niet eens echt georganiseerd zijn. Karel Vandenbroucke (26), een van de initiatiefnemers: “Wij hebben geen club, we onderhouden alleen contact met elkaar via Facebook (Nieuw Skatepark Poperinge) waar we zowat 1.200 volgers hebben. En die komen niet alleen uit Poperinge en omstreken, maar ook uit Noord-Frankrijk.”

Wekelijks zijn hier toch zeker een 200-tal skaters actief. “We zijn de stad, die 136.000 euro investeerde, erg dankbaar voor de geboden mogelijkheid. Meer dan 20 jaar geleden nam toenmalig schepen Hans Debacker het initiatief om te starten met een skatepark, eerst in de Maekeblydezaal, later achter het zwembad en op een terrein op de huidige Colruytsite. Het was toen amper de grootte van een tennisveld, met houten rampen, vol splinters.”

Vanaf nu beschikken de skaters dus over een volwaardig skatepark, volledig in beton, en weg van de bebouwde kom. “We storen dus niemand meer. Het mooiste van al is dat wij als skaters, het terrein zelf mochten uittekenen. Onze stoutste dromen werden waar. We kunnen de stad en sportschepen Jurgen Vanlerberghe alleen onze dankbaarheid betonen door dit park proper te houden.”

“Ook vanuit Proven kwam ondertussen de vraag naar een eigen skatepark, maar dat is financieel niet mogelijk. Wel zullen we de huidige infrastructuur binnen enkele maanden naar daar overbrengen”, stelde schepen van Jeugd Ben Desmytter. (AHP- Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier