Skatepark in De Weimeersen in Rollegem geopend

Redactie KW

De vraag naar een skatepark in Rollegem kwam naar aanleiding van een vraag van de jongeren die drie jaar geleden in het zesde leerjaar zitten.

Meester Henri Vanneste werkt met zijn zesde leerjaar elk jaar aan een project rond verkiezingen. “Dat jaar mochten de leerlingen voorstellen doen aan burgmeester Vincent Van Quickenborne”, vertelt Henri. Emiel en Lander Demuynck en Dennis Dendooven formuleerden hun wens om een skatepark in te richten in Rollegem.

Skatepark in beton

De tieners volgden hun vraag goed op en stelden die een tweede keer aan het stadsbestuur. Team jeugd en de sportdienst gingen samen met de jongeren op zoek naar een geschikte locatie. Het skatepark in beton heeft een oppervlakte van 8 op 20 meter. Er is een funbox met rail aan de ene kant en een gap (een kloofje om over te springen) aan de andere kant. Een tweede rail en een vlak obstakel op het beton zelf zorgen voor een volwaardig skatepark.

Het skatepark werd woensdag geopend in aanwezigheid van Bert Herrewyn, Schepen van Jeugd en An Vandersteene, Schepen van Sport.

(EDB- foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier