Site Rebry in Izegem wordt tijdelijk skate- en freerunningpark

© CLY
Redactie KW

Zaterdagmiddag vond in de oude Rebry-fabriek, vlak naast het JOC in de Krekelstraat, de officiële voorstelling plaats van het nieuwe Izegemse skate- en freerunningpark. Jonge skaters en freerunners hebben er zelf constructies gebouwd, met de financiële steun van Cera.

Enkele jaren geleden kocht Stad Izegem de oude site Rebry op. In afwachting van de afbraak krijgt de leegstaande fabriek een leuke invulling. Skaters en freerunners hebben hun schouders gezet onder een opbouwend project waarbij ze constructies bedacht en gebouwd hebben. Dankzij subsidies van Cera kon het nodige materiaal aangekocht worden. Deze aandeelhouder van KBC wil via ondersteuning een economische en maatschappelijke meerwaarde leveren aan de samenleving.

Binnenkort Gymfed-lid

Jeugdwelzijnswerker Annelies De Feyter: “Het enthousiasme bij de jonge skaters en freerunners is bijzonder groot. Alles is begonnen van de jongeren uit met een oproep via Facebook om samen dit project op poten te zetten. Nu staan ze al op het punt van een aansluiting bij de Gymfed. Het is heel fijn om te zien hoe ze zich hier te buiten kunnen gaan op het zelfgebouwde skate- en freerunnersparcours. Elke woensdagavond is er trouwens tussen 19.45 en 21.30 uur training die voor iedereen toegankelijk is.” (VAD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem, van vrijdag 29 april 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier