Sinterklaas blij verrast met reuzegrote kindertekening in Plopsaland

Redactie KW

Zondagnamiddag 27 november maakte de Sint zijn intrede in Plopsaland, compleet met zijn mooie koets met witte paarden en zijn legertje Zwarte Pieten, waaronder ook de Danspieten en de Feestpiet.

Het jonge volkje volgen het voorbeeld van de Danspieten op het podium en danst en zingt zich warm op de vrolijke Sinterklaasliedjes. Na de voorstelling van de eerste Sintshow wacht de Sint een grote verrassing op het centrale plein…

Via VTMKZoom deed Zwarte Piet eind oktober een oproep naar alle kinderen om dit jaar een mooie tekening in te sturen. Van alle tekeningen samen zou Zwarte Piet een collage maken, zo groot als een huis… Op de website van Dreamland konden de deelnemende kinderen een tekening uitkiezen, ze inkleuren en met één klik werd ze naar de Piet van dienst gestuurd. De arme Piet heeft zich daarmee enorm veel werk op de hals gehaald: hij moest maar liefst 10.000 tekeningen bij elkaar knutselen, maar hij is erin geslaagd om de klus te klaren. Rond 15 uur vertelde de Feestpiet, in het bijzijn van de VTMKZoom-filmploeg, aan Sinterklaas dat 10.000 kinderen een verrassing voor hem hadden.

Alle monden, die van de Sint incluis, vielen open bij het zien van de megagrote tekening die 6 meter hoog en 10 meter breed is. Het team van Dreamland pakte dit jaar voor het eerst uit met dit nieuwe project. Ze vonden dat het tijd werd om eens iets anders te doen dan de Sint overladen met massa’s brieven.

(MVO – foto MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier