Sinterklaas bezoekt Roeselare op zaterdag 12 november

De Communicatie Pieten poseren graag met de Roeselaarse burgemeester Kris Declercq en met schepen van feestelijkheden José Debels. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Peter Soete

Sinterklaas bezoekt ook dit jaar Roeselare. Hij komt met de Sintboot aan op 12 november en ontvangt de Roeselaarse kinderen in de vroegere Paterskerk in de Delaerestraat.

De Sint wordt op om 14.30 uur verwacht aan de kop van de vaart waar zijn Sintboot zal aanmeren. Dat kwamen de Communicatie Pieten persoonlijk toelichten op een persconferentie. Ook de Roeselaarse burgemeester Kris Declercq en schepen van feestelijkheden José Debels waren aanwezig samen met het bestuur en een uitgebreide delegatie van de vzw Shopping & Centrum Roeselare.

Na een rondrit door de centrumstraten ontvangt de heilige man de kinderen in de vroegere Paterskerk in de Delaerestraat. Daar zorgen de Pieten voor de nodige sfeer en worden jong en oud verwend met lekkers. Tussen half zes en zes uur wordt Sinterklaas en zijn gevolg door de Roeselaarse bevolking uitgewuifd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier