Sint-Jan Berchmanscollege Avelgem in halve finale ondernemingsplanwedstrijd Plankgas

De leerlingen van de drie geselecteerde ondernemingsplannen die naar de halve finales mogen. © JMA
Redactie KW

De leerlingen van 6 Handel uit het Sint-Jan Berchmanscollege Avelgem zijn ingeschreven voor de ondernemingsplanwedstrijd Plan(k)gas.

Met deze wedstrijd voor de derde en vierde graad van het secundair onderwijs wil Plan(k)gas leerlingen sensibiliseren voor het ondernemerschap door hen een eigen ondernemingsplan te laten schrijven. Op die manier leren ze wat er bij de opstart van een bedrijf en de uitwerking van een businessplan allemaal komt kijken.

Eind februari stuurde elk groepje het eigen ondernemingsplan door naar de organisatie. Op donderdag 10 maartstelden alle groepjes hun project voor tijdens een drie minuten durend pitchingmoment in verschillende provincies. Tijdens de pitch geven de leerlingen een korte samenvatting over hun product of dienst en tonen ze aan waarom ze dit een goed idee vinden.

Na het pitchingmoment selecteerde een professionele jury op basis een aantal criteria een top 25 met de beste projecten: originaliteit (logo, naam, idee), slaagkans, volledigheid van het dossier en de presentatievaardigheden van tijdens pitch.

Drie inzendingen werden geselecteerd

Uit de in totaal 211 ingestuurde businessplannen vanuit heel Vlaanderen, koos de jury voor maar liefst 3 van de 5 ondernemingsplannen opgemaakt door leerlingen van Sint-Jan Berchmans Avelgem. Deze werden geselecteerd voor deze halve finale: Sips & Scribbles (Lisa, Nele, Ine en Jolien), Throwback (Elena, Wendy en Achiel) en Culticious (Liesbet, Chloë en Elien). Sint-Jan Berchmans gaat bijgevolg met drie groepen door naar de halve finales.

De geselecteerde leerlingen trekken op dinsdag 12 april naar Brussel voor een intensieve coachingsessiedoor experten. Op dinsdag 26 april verwacht de jury de aangepaste businessplannen terug binnen. De groepen die dan bij de vijf geselecteerden behoren, worden op 20 mei in Antwerpen verwacht om hun businessplan te verdedigen voor een jury tijdens de grote finaledag.

(JMA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier