Sint-Aloysiuscollege Menen ontvouwt bouwplannen voor toekomst kapel

De leerlingen van het vierde jaar Grieks in de schoolkapel. (Foto WO)
Redactie KW

Het Sint-Aloysiuscollege wil in 2016 de kapel tot een multifunctionele ruimte verbouwen.

De plannen werden door het architectenbureau Delafontaine uit Roeselare getekend. De aanbesteding is ondertussen uitgeschreven.

“Voor de eucharistievieringen en bezinningsmomenten kunnen we uitwijken naar de Sint-Franciscuskerk. We kunnen ook die ruimte of zelfs de sporthal sfeervol inrichten“, licht directeur Mathieu Dehaene de geplande verbouwingen toe. “We zijn nu een beetje het slachtoffer van ons succes. Het aantal leerlingen stijgt niet alleen, er blijven ook steeds meer leerlingen op school eten. Over de middag hebben we slechts een pauze van een uur. Dat houdt in dat het in de refter allemaal vrij snel moet gaan, wat dan weer niet altijd evident is.”

Het leek logisch om de twee zalen door een multifunctionele ruimte te vervangen

Het tekort aan extra refterruimte deed de directie nadenken over de beschikbare ruimte in de school. “We hebben twee ruimtes die ongeveer voor dezelfde activiteiten georganiseerd worden. Enerzijds hebben we de kapel waar naast vieringen ook tal van bijeenkomsten zoals infomomenten of voorstellingen van Jeugd & Muziek georganiseerd worden. Anderzijds hebben we de feestzaal die eerder een theaterruimte is waar toneel gespeeld kan worden of films getoond kunnen worden. De twee ruimtes vulden elkaar aan. Daarom leek het logisch om de twee zalen door een multifunctionele ruimte te vervangen”, aldus Mathieu Dehaene

De keuze om de kapel om te bouwen lag voor de hand omdat die ruimte over een niveauverschil beschikt zodat het volgen van voorstellingen daar van aflopende vloer beschikt. “De keuze om de feestzaal te schrappen als ruimte voor voorstellingen betekent niet dat de feestzaal automatisch omgevormd zal worden tot refter. Het onderwijs is geen strak gegeven. Ook onze klaslokalen zijn constant bezet zodat ook daar een tekort vaststellen, anderzijds is er ook nood aan studieruimte. Welke bestemming de feestzaal krijgt, is nog niet duidelijk. Dat zijn plannen voor de toekomst”, besluit de directeur.

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier