Sep Vanmarcke deelt fruit uit op eerste schooldag én stelt zijn ‘kleine biografie’ voor

Redactie KW

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar kreeg school De Sam Sep Vanmarcke op bezoek

De prof fietste samen met een 20-tal leerlingen van aan de Ringlaan naar de school. Onderweg grote letters op het wegdek, een bevoorrading en nadarafsluitingen en een aankomstboog. Veel pers, supporterende families, volgwagens en bij de aankomst een spurtje. Sep Vanmarcke kweet zich in de rol van BV. “Het is een promotie van de sport en het bewegen. Met moet er van jongs af aan mee beginnen Het is tevens een promotie voor de wielersport.”

Tegelijk stelde de wielrenner ook het boek ‘SEP, een kleine biografie’ voor. Ex-Deerlijkenaar, journalist Lander Deweer, stelde een boek samen over de profrenner. “Het is geen biografie zoals er over alle mogelijke renners en sportlui verschenen zijn maar een verzameling van een aantal korte verhalen over verschillende episoden in zijn leven.”

Over zijn eerste wedstrijd, zijn eerste fiets, zijn eerste contract, zijn eerste col en nog veel meer. “Het boek moet aanzetten tot lezen en het is tevens een boodschap om sportief bezig te blijven”, legt Sep zelf uit. “Van jongs af moet dit gestimuleerd worden. Ik steun zo’n acties zeer graag en zal dit blijven doen. Ik begin mijn training dan een beetje later.”

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier