Senna Dewulf en Lisa Dewaele uit Izegem schitteren op BK dans

(Foto Wim) © (Foto Wim)
Redactie KW

Bij Senna Dewulf (14) uit de Masteneikstraat en Lisa Dewaele (14) uit de Vuurkruiserslaan zit het dansen duidelijk in het bloed. Beiden lopen school aan de Antwerpse Ballet Academy en deden een paar weken geleden voor het eerst mee aan het Belgisch kampioenschap Latin Dance. Het was een schot in de roos met een titel bij de -16 en de -30-jarigen.

“Dansen is echt onze grootste passie”, vertellen beiden in koor. We dansen op school gemiddeld een 25 tot 30-tal uur per week en in onze vrije tijd ‘s avonds oefenen we onze Latin Dance. Die choreografie leren we aan in het weekend in het Brugs Dansatelier van Carole Rooryck onder meer bekend van ‘Sterren op de dansvloer’. Carole behoorde vroeger tot de Europese en de wereldtop en is in alle opzichten de perfecte coach.”

Voorbereiding

“We startten onze eerste les Latin in augustus 2016″, gaat Senna verder. Onze eerste wedstrijd deden we pas dit jaar in februari als voorbereiding op het BK in mei. En dat was meteen beloond met twee eerste plaatsen.”

“Maar we zien het groter. Deze Belgische titel willen we zien als een springplank. Ons volgend doel wordt om Beneluxkampioen te worden en eventueel later ook hoge ogen te gooien in Europa”, laat Lisa nog weten.

“We moeten elkaar tijdens de verschillende bewegingen 100 procent vertrouwen. We zijn dan ook beste vrienden. Daarnaast is de expressie heel belangrijk. In elk geval willen we graag het ballet verder combineren met Latin Dance op hoog niveau. We hopen dan ook om volgend jaar opnieuw met een titel te kunnen pronken”, klinkt het. (PVDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier