Scouts Zeedustra krijgt toch nog 6.500 euro vergoeding na geannuleerde fuif

Redactie KW

De scoutsgroep Zeedustra uit Koksijde heeft na vier jaar toch nog een vergoeding gekregen voor hun Examenfuif die ze in 2011 ter elfder ure moesten afgelasten.

Wat in juni 2011 een geslaagd evenement moest worden voor Zeedustra werd op de vooravond van de fuif een fiasco. Door een gaslek bij de feesttent moest de fuif om veiligheidsredenen geannuleerd worden, ondanks alle gemaakte kosten en inspanningen. In een eerste reactie werd de aansprakelijke tentenfirma in gebreke gesteld. Die bleek uiteindelijk failliet te zijn, waardoor een recuperatie van de gemaakte kosten volgens de raadsman van de scouts uitzichtloos leek.

Een lokale verzekeringsmakelaar, die de plaatselijke scouts genegen is, richtte zijn pijlen op de betrokken verzekeraar van de tentenfirma. Ook die weigerde haar tussenkomst als zou de schade met het gaslek niet gedekt zijn in de polis van haar voormalige klant. Ondanks tegenwind bleef de makelaar volharden in de onderhandelingen met de verzekeraar. Samen met een tweede raadsman kwam men uiteindelijk drie jaar later tot een akkoord.

En dat betekent goed nieuws voor Scouts Zeedustra, dat zo in één klap 6.500 euro op de rekening gestort ziet worden.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier